De titel had ook zomaar… Jeukende handen… kunnen zijn.

Al meer dan een week kan ik de badkamer wastafel niet gebruiken. Het water komt via de wastafel weer in het kastje en stroomt dan de badkamer in. Na melding van de lekkage werd er met siliconenkit geprobeerd om het lek te dichten… Echter nu na een week nog steeds water in het badkamer kastje.

Zo zag het er een week geleden uit….

Maar na alle provisorische reparaties zonder resultaat dan nu vandaag eindelijk eens echt gaan kijken wat er aan de hand is… De situatie nu laat onderstaande foto zien.

Bij het los maken van de achterwand van het kastje werd de kraan van de waterleiding losgetrokken en stroomde het water met volle kracht de badkamer in.

Met andere woorden…. De hoofdkraan is nu afgesloten en heb nu helemaal geen water meer. In Thailand heeft boos worden alleen maar een averecht effect, vandaar mijn titel… I am not happy. En ik ben even bij Piet een kop koffie gaan drinken en daar mijn boosheid maar even kenbaar gemaakt. Ik schrijf dit nu zo rond het middaguur in Thailand en ben heel erg benieuwd wanneer ik weer water heb en iedereen alles heeft opgeruimd. Rustig blijven en gewoon afwachten. Ook al zie je zelf dondersgoed wat er aan de hand is. één van de monteurs liet mij een foto zien van de afvoerpijp. Zo’n halve meter lager is die dikke 50mm pijp veranderd in een pijpje van 20 mm. En er zit een witte prop in die dikke pijp die als er water inloopt telkens dat dunne pijpje afsluit. Onbegrijpelijk waarom deze constructie… maar ja … Hoe gaan ze dat oplossen. Hier onder de foto van de dunne pijp in de afvoerpijp.

Het enige positieve is nu wel.. dat ze door moeten gaan om de alles op te lossen. Het lijkt mij toch heel onwaarschijnlijk dat ze zeggen: Tot morgen !!

Het is nu eind van de middag en iedereen is vertrokken. De monteurs hebben de onderstaande situatie achter gelaten met de mededeling dat ze op 3 januari weer terug komen…. Now Holyday !! De manager van de compound belde mij met de mededeling dat er volgend jaar een nieuwe afvoerpijp wordt aangelegd en dat ik tot die tijd maar gebruik moest gaan maken van de andere badkamer…

In dit geval …. Heel sterk denken aan hoe dit land ook alweer genoemd wordt:

Het land van de glimlach.


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.