Zo de kerstdagen zijn weer voorbij en alle vrolijkheid en lekker eten in het verschiet. Het waren heel mooie dagen met natuurlijk veel te veel eten en dito drank. En en natuurlijk alle overbodige kilo’s die de afgelopen weken waren verdwenen… die zijn er zomaar weer bij. Vreselijk toch !!

En dat ondanks iedere ochtend toch trouw met Piet de ochtendwandeling en regelmatig samen met Peter naar de golfbaan.

Ook nog een interessant verhaaltje over een gloed nieuwe TV die niet meer wilde opstarten. De android besturing van de TV was heel duidelijk in de war en we moesten even naar de winkel rijden om te vragen of er iemand langs kon komen om dat op te lossen. Het echte probleem werd toen duidelijk… Hier worden TV’s verkocht met apps erop gezet die het mogelijk maakt om alle kanalen die normaal achter de decoder zitten gewoon lekker gratis te kunnen bekijken. Tja en dan gaat er wel eens een app over zijn nek die ook het android besturingssysteem meeneemt in zijn val. Maar gelukkig doen ze hier daar niet moeilijk over gewoon opnieuw installeren en alles werkt weer naar behoren.

Even een foto van de nieuwste TV’s zoals ze hier worden aangeboden… Minimaal de 4k TV’s en zelfs al de 8k TV’s zijn hier redelijk betaalbaar.

Zelf zit ik al een week zonder water in mijn badkamer. Ik kan de badkamer waterkraan wel open zetten , alleen het water komt dan in het gootsteen kastje terecht en loopt niet de afvoer door. Alles zit verstopt en is lek. Vanmorgen kwamen er drie monteurs langs en nu aan het eind van de ochtend zijn ze nog druk bezig om te kijken of ze de leidingen naar de afvoer weer kunnen repareren.

Wat bij jullie natuurlijk het gesprek van de dag zal zijn is het hoge water en de vele regen, de warmste kerst sinds tijden …. Zo ook hier is het weer een beetje in de war. De avonden en nachten hier zijn in de ogen van de Thai … vreselijk koud. In de vroege avond als de zon net onder is dan lopen de Thai al in warme jassen en hebben een muts op. De temperatuur zacht hier in de nacht naar ongeveer 23 graden…Ja en dat is natuurlijk vreselijk koud van een echte Thai. Wij als “farang” vinden het allemaal prima. Al een hele week geen airco aan en zelfs s’nachts alleen maar een laken over je heen en prima slapen zonder brommende ventilatoren of airco die aan staat. Overdag is het gewoon weer warm en schijnt de zon volop.

Op naar het nieuwe jaar en mogen we wensen dat de wereld wat vriendelijker met elkaar omgaat zonder oorlog en komplotdenkers.


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.