Ver weg maar toch dichtbij.

31 december 2023

Ook hier in Thailand is de laatste dag van het oude jaar een soort feestdag. Er was vanmorgen vroeg weinig verkeer op de snelweg naar de golfbaan en Peter en ik hebben heerlijk in de vroege ochtend ons baantje gelopen.

Bij hole 7 natuurlijk even rust genomen en wat koud drinken. Ook al ga je zo vroeg mogelijk toch zo rond 9 uur in de ochtend begint de zon toch aardig te branden.

Vanmorgen vroeg voor dat ik weg ging was mijn eekhoorn ook al actief en sprong lustig rond in de boom voor mijn balkon.

Na terugkomst van de golf eerst maar even een lekkere koele douche en toen gestart met het beslag maken voor de oliebollen.

Oliebollen bakken is als een soort traditie of “moeten” ontstaan jaren geleden. Jeannette had oliebollen mix meegenomen en trakteerde op oliebollen op de oudejaar party die we hier met elkaar alle jaren vierden. Daar was ook Ron bij de Amerikaanse echtgenoot van Loran. En Ron die smulde echt van de oliebollen van Jeannette , maar noemde het gerecht …Oliebollie.

Vorig jaar heb ik de traditie maar overgenomen en ook dit jaar heb ik weer mijn best gedaan om een paar oliebollie te bakken.

Zojuist even naar Mia gelopen met een paar oliebollen en daar samen de eerste geproefd en gegeten..

Straks gaan we naar het dakterras van het hotel hier achter de compound en vieren we daar het oude jaar en gaan we kijken naar het vuurwerk.

Om een indruk te geven van waar ik precies zit …. zie onderstaande foto

Deze foto is gemaakt met een drone en je ziet op de voorgrond het strand en links de parasols en restaurantjes op het strand. Baan Somprasong ( zo heet de compound) zie je zo rond het zwembad liggen. Achter Baan Somprasong ligt het hotel waar vanavond de oudejaarsparty is. En boven op dat hotel is een dakterras. Prachtig uitzicht om alle vuurwerk te kunnen zien.


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.

1 reactie

  1. Toos van Nispen

    gelukkig Nieuwjaar Leen

© 2024 Leen's Weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑