Ja dat was even wennen … zomaar een aantal dagen zonder laptop en ook geen gelegenheid om een weblog te schrijven. maar nu weer terug in Ban Amphur zit ik weer op mijn vertrouwde plekje en achter de laptop.

De afgelopen dagen waren wij… Jetty , Dries en ik op een tripje naar de River Kwai en omgeving. Jetty , ( de vroegere vriendin van Jeannette ) en Dries haar man waren op bezoek bij mij hier in Ban Amphur en we besloten om een leuk tripje naar Kanchanaburi te maken.

Kanchanaburi is de stad waar ook de Brug over de river Kwai is. Deze brug is het begin van de spoorlijn waar in de tweede wereld oorlog zoveel gevangenen zijn omgekomen en hebben duizenden krijgsgevangenen hun leven verloren bij het aanleggen van deze spoorlijn. Nu is er voor de toeristen en belangstellenden nog steeds de mogelijkheid om met de trein deze spoorlijn over te rijden. …. Indrukwekkend en bijzonder.

We zijn ook nog even naar de ere begraafplaats gelopen en dan zie je daar plotseling een bekende naam op het bordje staan.

Christiaan Johannes Iken zoon van Willem Iken en Catharine Brookman. En dat is weer directe familie van Annabelle Iken de vrouw van Michiel Schaap. Al met al een indrukwekkende trip met heel veel indrukken en bijzondere beelden.

Als afsluiting natuurlijk toch nog even de toerist uitgehangen en een heerlijk boottochtje gemaakt door de Floating Market. een ochtend markt waar de Thai met hun bootjes naar toe varen om producten te verkopen. Nu natuurlijk ook een hoop toeristische rommel en snuisterijen.


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.