Ver weg maar toch dichtbij.

Een dag stripje

Vanmorgen vroeg met de taxi richting Bangkok.

Dit beeld van de olifant met drie koppen zie je al van heel ver weg en lijdt je naar het Erawan Museum.

Het Erawan Museum, gelegen in Samut Prakan, een stadje vlak onder Bangkok staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en culturele betekenis. Het museum is vernoemd naar de Erawan, een mythisch drie-koppig olifantachtig wezen uit de hindoeïstische en boeddhistische mythologie.

Het gebouw zelf is ontworpen in de vorm van een reusachtige Erawan met drie koppen en staat symbool voor de hemel, de aarde en de onderwereld volgens de traditionele Thaise kosmologie. De Erawan wordt ook vaak geassocieerd met goden en hemelse wezens.

Binnenin het museum vind je een schat aan kunstvoorwerpen en religieuze beelden die de Thaise cultuur en religie vertegenwoordigen. Het museum heeft ook een grote collectie boeddhistische kunst en artefacten.


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.

1 reactie

  1. Jetty de Kock

    Wat hebben we een heerlijke tijd hier in Thailand en in Ban Ampur. Ik moet moeite doen om niet steeds superlatieven te gebruiken, want dat wordt vervelend om te lezen. Maar het is echt genieten hier qua temperatuur, omgeving, cultuur, het eten en drinken , het goedkope leven, een goede chauffeur altijd tot je beschikking, en vooral de gastvrijheid van Leen op zijn prachtige lokatie. Voor Dries en mij echt een topvakantie, die over 3 dagen ten einde loopt, Leen, dankjewel!!! Voor jou ook best spannend om zomaar 2 personen om je heen te hebben in je dagelijkse leventje. Dingen samen doen en daarnaast ook apart is een goede sleutel gebleken. Vrijdag nog golfen , zaterdag een relaxdag en zondagvroeg vertek naar Bangkok

© 2024 Leen's Weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑