Gisteren na een heerlijk dagje golfen en zelfs de hond van de caddy die denkt…..”weg gegaan is plaatje vergeven”

Was het vandaag de rit naar immigration om het visum verlengd te krijgen.

We waren er al voor openingstijd…maar toch echt niet de eerste. Dus gewoon in de rij en wachten tot je wordt binnen gelaten.

Eenmaal binnen kom je bij een loket die de papieren controleert en je dan een nummertje geeft , wat recht geeft om bij de immigration officier te mogen gaan zitten.

En toen begon de discussie.. No surr only 7 days or one year ??

Het blijkt nu zo te zijn dat als je een 90 dagen visum hebt en je wil dat verlengen dan kan dat maar op twee manieren…Bij de immigration.

Of je wilt er 7 dagen extra bij … Of je wilt opnieuw een jaar visum. Ik wil best een jaar visum ….alleen kan ik niet voldoen aan de eisen die dat visum vraagt. Je moet namelijk een eigen bankrekening in Thailand hebben en daar 800000 baht op hebben staan. ( met de huidige koers is dat ongeveer 21000 euro. )

Dan vraag je aan de officier wat nu te doen… En dan wordt er gezegd : Border Run.

Dat betekent dat ik komende week een keer naar Cambodja moet om daar een verlenging van verblijf te krijgen. In principe ga je dan de grens over je verblijft een uurtje in Cambodja en krijgt dan een toeristen visum van 30 dagen. Die dertig dagen zijn voor mij voldoende want het retour ticket staat op 26 maart geboekt.

Maar de logica ontbreekt bij mij volkomen… Waarom iedereen die op een toeristen visum naar immigration gaat en een 30 dagen verlenging vraagt.. Die krijgt dat gewoon. En ik die een officieel Retirment visum heeft van 90 dagen die krijgt maar maximaal 7 dagen verlenging. Ik kan daar nog steeds de logica niet van inzien. Maar ook in de wetenschap om hier over te blijven peinzen niet tot een andere oplossing zal komen…

Nu weet ik dat ook Mia nog een border run moet maken dus vanmorgen direct maar de afspraak gemaakt… Zullen we dan maar samen gaan… En zo zullen Mia en ik volgende week een dagje naar Cambodje reizen. En dan natuurlijk hopen dat we beide een nieuw stempel in ons paspoort hebben wat recht geeft om nog eens 30 dagen in Thailand te verblijven.