Vanmorgen vroeg , zoals iedere dag , samen met Piet even zwemmen in zee. Maar de ervaring van vanmorgen zullen we waarschijnlijk nooit meer beleven.

Er stond een flinke wind vanuit zee en dat gaf het gevoel dat het zeewater warmer was dan de bovenlucht. En Piet die toch al weinig haar op zijn hoofd heeft..laten we zeggen ….Een flinke kale kop… Die riep ..”Het is koud op mijn hoofd” !!

En ja als je je hand boven water stak dan voelde dat kouder aan dan in het zeewater.. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.

Nu is op dit moment de temperatuur van het zeewater zo rond de 25 graden en zorgt normaal voor een lekkere afkoeling als de zon weer strak aan de hemel staat.

maar nu met zo,n flinke bries uit zee zorgt die wind er toch voor dat de bovenlucht heel wat frisser aanvoelt. We keken elkaar ook even aan toen we gesloten om uit het water te gaan en zetten er beide een flinke spurt in om bij de “koude” douche van het zwembad te komen. Daar kwam nu gewoon warm water uit de douche.

Zo ervaar je maar weer dat het woordje ”warm” maar een heel relativerend begrip is. In Nederland zullen nu gesprekken gaan over hoe “lekker het weer vandaag toch is”.. En ik moet er nog even niet aan denken dat 8 a 9 graden boven nul… Als lekker wordt vervaren.


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.