Ver weg maar toch dichtbij.

oudejaarsdag

De Russische mensen hier op de compound waren al druk met het traditionele oudejaarsfeest. Zo rond de klok van 12 uur s’middags hier ( In nederland 6 uur in de ochtend) klonk over het grasveld voor het zwembad al de Russische muziek en kwamen de kinderen Vadertje Vorst begroeten.

De viering van vadertje Vorst en het Sneeuwmeisje is een echt kinderfeest. Deze mythische figuren komen in veel Russische culturen voor. Vadertje Vorst brengt samen met zijn kleindochter het Sneeuwmeisje  de kinderen cadeautjes en snoep. Net als de kerstman legt hij deze onder de nieuwjaarboom. Kinderen zingen liedjes voor vadertje Vorst.

Dat was voor mij de hoogste tijd om te beginnen met de oliebollen. Of ze echt gelukt zijn dat zal ik pas vanavond te weten komen. Rond de klok van 10 uur komen we bij Coote en Piet allemaal samen en zullen we de oliebollen uitdelen… Ben benieuwd hoe ze smaken. In ieder geval hebben we de traditie ook dit jaar weer voortgezet en komen er op oudejaarsavond oliebollen op tafel.

Als wij hier al het nieuwejaar ingaan is het in Nederland rond de middag 12 uur.

Ook al weet ik dat het nu in Nederland echt rot weer is… Ook hier in Thailand is het dit jaar verboden om de grote wensballonnen op te laten. Dus er zullen geen foto’s volgen van het oplaten van de ballonen dit jaar. Waarschijnlijk zal er wel voldoende vuurwerk zijn en zullen we daar naar gaan kijken op veilige afstand.

Dit was het voor dit jaar 2022. Iedereen een veilige nieuwsjaarsavond en wens ik iedereen een heel gelukkig en gezond 2023…. Lieve groetjes Leen


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.

2 reacties

  1. Toos van Nispen

    ook in de beste wensen voor het nieuwe jaar. De oliebollen zien er goed uit.

  2. Ineke

    Lieve Leen, het is hier nu 21.00 uur. Nog 3 uur te gaan.
    Jij zit nu al in het 2023. Heel veel geluk, gezondheid en plezier !

    Hel veel liefs, Ineke en Henk

© 2024 Leen's Weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑