Ver weg maar toch dichtbij.

oudejaarsavond

Is voor een hoop mensen een avond om eens terug te kijken, of echt heeeeeel serieus bezig te zijn “de goede voornemens” nog eens door te nemen. Voor mij was deze oudejaarsavond een mengeling van gedachten. Terug kijkend … ja natuurlijk, maar ook vooruit kijkend en hopen dat je nog een aantal jaren je mag omringen met de mensen die je lief hebt. Goede vrienden , familie, buurtjes.

Dan zit je op oudejaarsavond op je balkon in je korte broek bij een temperatuur van rond de 30 graden en staan de oliebollen voor je neus. De bubbeltjes flessen worden vakkundig open gemaakt en mening glas wordt leeg gedronken. Als in Nederland claudia de Brei begint is het hier in Thialand alweer rustig en liggen de meeste mensen al lang weer in bed.

En dan als je s’morgens wakker wordt en je computer weer opstart dan zie een mededeling van facebook die me nu de hele dag al achtervolgt

10 jaar geleden waren wij hier ook en gingen we om 12 uur naar het strand om de grote wensballonnen op te laten. Dit jaar is dat in heel Thailand streng verboden. De afgelopen jaren is er door deze ballonnen zoveel schade en branden ontstaan dat de regering nu een verbod heeft afgekondigd.

Een herinnering om nooit te vergeten , en dat zal ook niet gebeuren.


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.

1 reactie

 1. Jetty de Kock

  Hi Leen, net je updates gelezen. Fijn om te zien en te lezen, dat je van je verblijf het goede maakt. Voor jou natuurlijk ook een goed en gezond 2023 !! Fijn, dat je oliebollen goed gelukt zijn.
  Wij hebben hier met familie oudejaarsavond doorgebracht en genoten van Claudia de Breij!
  Gisteren nog een nieuwjaarsborrel bij een vriendin, morgen nog een nieuwjaarsbijeenkomst van Fenix en dan is het echt wel klaasr. Vandaag alle kerstspullen opgeruimd. Van golfen is momenteel geen sprake! De baan is al dagen gesloten vanwege regenoverlast.
  Technisch vraagje: ik wil namen zetten bij de groepsfoto van ons koor. Maar het vroegere programma werkt niet meer. Heb jij een tip, hoe ik dat moet doen, of kan jij vanuit Thailand mijn computer overnemen om er een gratis programma op te zetten?
  Geniet van je verblijf daar en tot horens! Lieve groet Jetty

© 2024 Leen's Weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑