Ver weg maar toch dichtbij.

De Staff Party

Een jaarlijks terugkerend evenement in Baan Somprasong. Of het echt onder de staf medewerkers de “staff party ” wordt genoemd…Dat betwijfel ik. Wij als Farangs ( letterlijk vertaald …lange nekken.. Tenslotte zijn wij buitenlanders nog altijd een stuk langer dan de thai ) spreken van de Staff party. In ieder geval deze dag begint met het zegenen van het Condomium en het hele complex door de monniken. Er is een draad gespannen om het hele complex heen en het uiteinde van de draad is tijdens de dienst en het uitspreken van de gebeden in handen van de monniken.

Als het personeel is dan aanwezig en luistert aandachtig naar de monniken. Voor ons als buitenlander is het gezang van de monniken een eentonige klaagzang en we kunnen er geen touw aan vast knopen. Maar voor de Thai zijn dit heel gevoelige teksten en ze zitten er zeer aandachtig naar te luisteren.

Als de monniken klaar zijn met het zegenen en uitspreken van de gebeden dan worden de monniken getrakteerd op een overvloed aan eten. En dat laten ze zich zeer goed smaken.

Als de monniken weg zijn dan geniet het gehele personeel nog ruimschoots van al het lekkers wat er is overgebleven. Daarna wordt op het grasveld voor het zwembad het “party terrein” in orde gemaakt.

Rond een uur of zes vlak voordat de zon ondergaat komen de gasten en het personeel en begint de muziek. Menigeen zal niet alleen hoofdpijn hebben van de Thaise whisky maar ook van de keiharde muziek en overdreven hoog opgevoerde lage tonen.

Ook dit jaar was er weer een overweldige hoeveelheid voedsel. En werd er flink gedanst.

Al met al , weer een geweldige staff party mogen meemaken en wie weet kan ik zeggen…. Tot volgend jaar !!


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.

1 reactie

  1. Jetty de Kock

    Hi Leen, het is iedere keer weer leuk en interessant om je blog te lezen.
    Wat maak je toch van alles mee,
    meer dan in Nederland kan ik me zo voorstellen. Je bent ook een gezellige verteller! Dat scheelt! Blijf het maar volhpuden om ons lekker maken! Hier kabbelt het leven voort in afwachting van de knie operatie van Dries. En we wachten al zooo lang! Tot horens maar weer, liefs van Jetty

© 2024 Leen's Weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑