Deze gedachte kwam in mij op en resulteerde in een beetje chaos. Want overal op deze aarde is er wel ergens een eerste keer. Je kan zelf een eerste keer bedenken…Ja !! voor jou een eerste keer maar dat is helemaal geen eerste keer voor honderd duizend andere mensen.

Zo was het gisteren voor mij ook een “eerste keer”. De eerste dag dat er regen viel uit de hemel. Ja Ja echt …. het regende in Thailand.

Navraag bleek dit de eerste regen te zijn sinds half november vorig jaar. Ruim twee en een halve maand geen regen. En dan realiseer ik mij dat “een eerste keer” voor iedereen aanwezig is als het maar een verwondering of vraagteken oplevert. Nu niet gaan nadenken over “hoeveel” eerste keren er wel niet zijn.. Maar toch een eerste keer regen na zo lange tijd dat mag toch wel een echte “eerste keer” zijn.

PS. Er was die avond ook geen zonsondergang…..Het dichte wolkendek zorgde ervoor dat we de zon niet in de zee hebben kunnen zien zakken..

Misschien een troost dat jullie in Nederland soms kunnen zeggen dat er één dag geen regen is gevallen. …… of komt dat te hard over ?


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.