Ver weg maar toch dichtbij.

Weer terug in Ban Amphur

De afgelopen dagen in Bangkok geweest en daar de nodige voetstappen achter gelaten….

Zondagochtend vroeg met de taxi naar Bangkok en rechtstreeks naar de weekend markt in Bangkok gereden.

De Chatuchak-weekendmarkt in Bangkok is een van de grootste en bekendste markten ter wereld. Het is een bruisende en levendige marktplaats waar je vrijwel alles kunt vinden, van kleding en accessoires tot handwerk, antiek, meubels, huisdieren, planten en heerlijk straatvoedsel.

De Chatuchak-markt beslaat meer dan 35 hectare met meer dan 8.000 kraampjes en trekt zowel de lokale bevolking als toeristen. Het is een doolhof van smalle steegjes en drukke straatjes, waardoor je gemakkelijk kunt verdwalen, maar ook gemakkelijk op verborgen juweeltjes…( nou ja juweeltjes…waarschijnlijk toch namaak!!! ) kunt stuiten.

De markt is alleen in het weekend geopend, vandaar de naam, van ‘s ochtends vroeg tot laat in de avond. Het wordt gezegd het is een bestemming die iedereen die Bangkok bezoekt, of moet bezoeken en biedt een unieke en levendige winkelervaring als geen ander. Het is er altijd druk en warm, en vergeet niet te onderhandelen over de beste prijzen! Als je daar betaald wat ze in eerste instantie vragen wordt je heel raar aangekeken.

En het zou zo maar kunnen dat je nog een copie van een geliefde monnik bij je in huis wil hebben…. ook dat kan je hier gewoon kopen !!

Na zo’n dagje slenteren en lopen was het goed toeven op het dakterras van het hotel. En tijdens de zonsondergang was het ook “Happy Hour” Heerlijke cocktail en biertjes zorgden voor een welkome afsluiting van de dag.

De volgende dag opweg naar Pantip Plaza. Onderstaande tekst is nog steeds te vinden op Internet en geeft aan hoe het voor de Corona tijd was.

Pantip Plaza is een gerenommeerd elektronicawinkelcentrum in Bangkok. Het staat algemeen bekend als een van de grootste IT- en elektronicawinkelcentra in Zuidoost-Azië. Pantip Plaza is vooral beroemd om zijn enorme aanbod aan elektronische goederen, waaronder computers, laptops, smartphones, camera’s, randapparatuur, software en accessoires. Het plein is verdeeld over verschillende verdiepingen, elk gewijd aan verschillende categorieën elektronica. Er zijn zowel echte als nagemaakte producten te vinden, dus het is van essentieel belang dat u voorzichtig en verstandig bent bij het doen van aankopen. Bovendien is onderhandelen gebruikelijk in Pantip Plaza, dus aarzel niet om te onderhandelen voor betere prijzen. Naast elektronica herbergt Pantip Plaza ook winkels die dvd’s, cd’s, videogames en verschillende technologiegerelateerde diensten verkopen, zoals computerreparatie, software-installatie en het ontgrendelen van telefoons. Voor technologieliefhebbers of iedereen die op zoek is naar elektronische gadgets tegen concurrerende prijzen, is Pantip Plaza een bestemming die je absoluut moet bezoeken in Bangkok. Wees voorbereid op de drukte en de levendige sfeer van een van de meest iconische elektronicawinkelcentra van Thailand.

Maar de werkelijk is nu heel anders. Van de duizenden winkeltjes zijn er nog maar een paar over en zijn er nu twee verdiepingen helemaal afgesloten en totaal leeg. Als je bekend bent met hoe het was daar dan springen nu de tranen in je ogen. wat heeft hier de Corona huis gehouden. En waar we voor op zoek waren was hier dan ook niet meer te koop. We werden door een vriendelijke dame dan ook verwezen naar het Central-World gebouw.

Central-world is een Mall die nog heel veel groter is dan Pantip-plaza en strekt zich uit over vele honderden meters en meerdere verdiepingen.

De tekst op internet ziet er zo uit:

CentralWorld is een van de grootste winkelcentra in Bangkok, Thailand, en ligt in het hart van het bruisende winkelgebied van de stad. Het winkelcentrum beschikt over een breed scala aan winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden en voorzieningen, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van CentralWorld: Winkelen: CentralWorld biedt een breed scala aan winkelmogelijkheden, waaronder internationale en lokale merken, luxe boetieks, warenhuizen, elektronicawinkels en meer. Of je nu op zoek bent naar mode, elektronica, huishoudelijke artikelen of souvenirs, je zult het hier waarschijnlijk vinden. Amusement: Het winkelcentrum gaat niet alleen over winkelen; het beschikt ook over een scala aan entertainmentopties. Hiertoe behoort onder meer een bioscoopcomplex waar u de nieuwste films kunt bekijken, maar ook een overdekte ijsbaan voor wie op zoek is naar een leuke activiteit. Dineren: CentralWorld beschikt over een uitgebreide selectie aan eetgelegenheden, variërend van fastfoodrestaurants tot luxe restaurants die Thaise, Aziatische en internationale gerechten serveren. Of je nu trek hebt in streetfood of in een gastronomische maaltijd, hier vind je zeker iets om je trek te stillen. Evenementen en activiteiten: CentralWorld organiseert regelmatig evenementen, tentoonstellingen en optredens, vooral tijdens feestelijke seizoenen zoals Kerstmis en Nieuwjaar. De buitenruimte van het winkelcentrum, bekend als CentralWorld Square, dient vaak als locatie voor concerten, festivals en andere culturele evenementen. Locatie: CentralWorld ligt in het hart van het winkelgebied van Bangkok en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, waaronder de BTS Skytrain en de Bangkok Metro. De centrale ligging maakt het een handige bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen die de stad verkennen. Over het geheel genomen biedt CentralWorld een uitgebreide winkel- en entertainmentervaring, waardoor het een bestemming is die iedereen die tijd in Bangkok doorbrengt, moet bezoeken.

En je kan er heerlijk eten …en ook gevonden waar we naar op zoek waren…Dus weer een heel geslaagde “shopping” dag.

Onze “reisleider” had bedacht om in de avond naar een miljoenen lichtjes feest te gaan. Dat was zeer indrukwekkend en het bezoeken meer dan waard.

Naast het paleis waar de lichtshow was opgebouwd stonden nog een aantal foodtrucks en daar hebben we nog een heerlijk PhaThai kunnen scoren.

De volgende dag nog een dagje China-town en je begrijpt dat in de loop van de middag bij mij het lampje even helemaal uitging. en gelukkig was de taxi chauffeur bereid om wat eerder langs te komen en konden we de weg naar Ban Amphur weer snel vinden.

Nu terug in de schone lucht en de rust van Ban Amphur terugkijkend op een paar geweldige fijne dagen en heerlijk kunnen shoppen in de vorm : Alleen kijken niet kopen !!! Je blijft tenslotte een Hollander.


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.

1 reactie

  1. Evelien

    man man wat zie en geniet jij toch van een heel ander leven zo.
    geweldige ervaring .

© 2024 Leen's Weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑