Ver weg maar toch dichtbij.

warm

Als Piet en ik hier in de vroege morgen weer langs het strand lopen dan is het iedere dag weer gewoon….Lekker warm… en bespreken we de dingen in de wereld.

Het lijkt erop dat we in een soort leefomgeving zitten waar alles kalm en in vrede verloopt. Ook hier in Baan Somprasong is bijna alles weer compleet, eergisteren is Nico en Gerda aangekomen en nu missen we van de totale groep nog één stel Jaap en Angelien, maar die komen in januari pas. Dat vredige bestaan en het in alle rust en vriendelijkheid zien, van de lokale bevolking hier, is wel een totale tegenpool van wat er in de wereld en in politiek Nederland gebeurt. Iedere dag is het weer verbazend hoe mensen kunnen reageren en hoe star en geblokkeerd mensen kunnen zijn. Waar komt die polarisatie in denken toch vandaan. Hier groet iedereen elkaar en knikt vriendelijk en lacht om de spraak verwarring die er iedere dag weer is …Zeker als een Thai je probeert uit te leggen in zijn of haar beste Thai gemêleerd met een paar Engelse of Duitse woorden. Hier worden we dan juist niet boos of reageren onbegrijpelijk…Maar gaan we weer lachend verder en proberen Piet en ik er achter te komen wat er nu allemaal geroepen is. Als we dan een half uurtje later weer samen de zee in duiken en roepen…Heerlijk , lekker warm, Dan is het leven één bonk geluk en vredigheid. Je zou een poeder moeten kunnen uitvinden wat we over de wereld kunnen uitstrooien , wat onze vrede van hier kan verspreiden.

Genieten van iedere avond een andere kleur en vorm aan de horizon. In de wetenschap dat morgen de zon weer stralend aan de hemel staat.

Slaap lekker


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.

2 reacties

 1. Nelleke Sanderse

  Heerlijk genieten Leen,
  Doe je goed, genieten van zon en warmte.
  Neem maar wat van die poedertjes mee als je weer de kou komt opzoeken.
  Groet en geniet!

 2. Toos van Nispen

  Dat us een hele mooie gedachte Leen.🥰😘

© 2024 Leen's Weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑