Ver weg maar toch dichtbij.

Uitzicht

Als je iedere dag gezegend bent om dit uitzicht te hebben dan is dit toch de meest fantastische kerstwens…. Geef iedereen deze warmte en vrede en weet dat morgen de zon weer vrolijk en zichtbaar aan de hemel staat.

Maar de realiteit is anders , het uitzicht is niet alleen maar te verwoorden met je ogen. Uitzicht zit ook in onze gedachten en dan valt er heel wat te bedenken. Het idee van een “uitzicht” kan niet alleen verwijzen naar wat we fysiek zien, maar ook naar hoe we onze gedachten vormgeven. Soms kunnen onze gedachten ons naar verre plaatsen brengen of ons laten dagdromen over mooie landschappen. Het is fascinerend hoeveel we kunnen bedenken en ervaren alleen al door onze gedachten de vrije loop te laten gaan. Het verlangen naar zekerheid is iets waar ik me regelmatig mee bezighoudt. Het uitzicht op zekerheid kan voor iedereen iets anders betekenen: financiële stabiliteit, emotionele zekerheid, professionele groei of zelfs zekerheid in relaties. Het is een krachtige gedachte omdat het vaak gerelateerd is aan gemoedsrust en een gevoel van controle over onze levensomstandigheden.

Het uitzicht als kerstgedachte is vaak doordrenkt van warmte, verbondenheid en hoop. Het symboliseert voor velen een tijd van samenzijn, vriendelijkheid en vrijgevigheid. Het uitzicht op kerst kan verschillende betekenissen hebben: van het verheugen op gezelligheid met familie en vrienden tot het reflecteren op het afgelopen jaar en hoopvol uitkijken naar een nieuw begin. Of bedenken en hopen dat de operatie geslaagd is, de kanker nu weg blijft, de gezondheid blijft.

Het uitzicht op kerst is dan een moment van bezinning, waarbij je stilstaat bij waar je dankbaar voor bent en hoe je anderen kan helpen. Het kan ook een tijd zijn om te delen, niet alleen materiële zaken, maar ook liefde, begrip en compassie.

Iedereen een heel fijne kerst en een gezond en gelukkig nieuwjaar.


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.

3 reacties

 1. Toos van Nispen

  Fijne kerstdagen Leen en een gezond en sportief 2024.😘😘

 2. Evelien

  mooi verwoord lieverd .jij ook fijne dagen en gezond 2024 .
  lieve groetjes van Pieter en Evelien 🌲❤️

 3. Carla

  Jij ook heel fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2024!

© 2024 Leen's Weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑