Al heel veel jaren , zo rond het einde van de maand januari, dan vind hier in Baan Somprasong ( dat is de naam van het wooncomplex waar ik zit ) de zogenaamde STAFFPARTY plaats.

Deze dag is voor de medewerkers hier een heel speciale dag die uitbundig ieder jaar weer gevierd wordt. Eerst komen in de vroege ochtend de monniken om het gebouw en de medewerkers te zegenen en weer alle goeds te geven voor het komende jaar. Dit jaar was dubbel bijzonder omdat na het overlijden van de manager afgelopen jaar er nu een nieuwe manager is en dan wordt er ook een nieuwe Boeddha in het altaar geplaatst.

Als alle gebeden en verhalen zijn verteld dan worden de monniken van overdadig voedsel voorzien en wachten de aanwezigen geduldig tot alle monniken voldoende hebben gegeten.

En na afloop van de ceremonie weer met de Songhtau taxi naar het klooster.

In de middag wordt dan de gemeenschappelijke ruimte op het middenterrein in gereedheid gebracht voor het feest in de avonduren.

Heel veel voedsel , drank en krijgt ieder van de medewerkers een cadeau en een enveloppe met geld. Begrijpelijk dat dit soort avonden altijd weer een geweldige saamhorigheid tentoon spreidt en dat je op zo’n avond alleen maar lachende gezichten ziet.

PS…. vanmorgen bij het wakker worden beloof ik mij zelf de volgende keer toch wat rustiger aan te doen… Die Thaise whisky die hakt er toch echt hevig op in. !!!


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.