Ook hier is het weer in de war. Zo is op de wereld op vele plekken het weer in de war en zien we op veel plekken extreme omstandigheden.

Er hangt een nevel , alsof de wolken tot op de grond rijken. Maar als je de statistische gegevens erbij haalt dan zie echt dat de luchtkwaliteit bedroevend is.

Nu is bovenstaand staatje de gegevens voor Bangkok… en natuurlijk daar is de luchtkwaliteit vele malen slechter dan hier in Ban Amphur. Maar ook hier is de smog zichtbaar en zie de bergen in de verte heel wazig .

Mijn eekhoorntje heeft er geen last van en springt nog iedere morgen vrolijk rond en eet zijn buikje vol aan alle “lekkere” vruchten. Ze eten vooral fruit, zaden, knoppen en bloemen in de zomer. In de winter schakelen ze over op de knoppen. In herfst, winter en voorjaar wordt er ook bast van de boom gegeten.

Vanmorgen nog even een duidelijke herinnering dat je hier in de tropen zit en dat insecten , slangen en ratten eigenlijk hier dood normaal zijn. Alleen leuk op een afstand …. maar in je huis of op balkon… Tja dat is een ander verhaal. Daarom wordt er regelmatig even een dosis gif onder het gebouw gespoten, en zie je de rookwolken langzaam naar buiten komen.

Even een uurtje ramen en deuren allemaal dicht …. Echt gezond voor de mens lijkt mij de rook niet. Zeker als je weet dat alle ongedierte er aan kapot gaat !!


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.