Ver weg maar toch dichtbij.

Een dagje Ban Amphur

s’Morgens is het natuurlijk vaste prik met Piet een paar keer langs het strand en dan bezweet van het lopen heerlijk de zee in. Echt afkoelen is er niet bij… De zee is ook al flink opgewarmd en het is eigenlijk een louw bad waar je in loopt. Maar daarom niet minder lekker en we kirren het uit…. wat is dit toch lekker !!!

Vanmiddag nog even gaan zwemmen in het zwembad in de tuin en dan zie je rond het zwembad de bomen staan met de wit gele bloemen.

Onwillekeurig moet ik dan toch weer terug denken aan onderstaande foto.

Op de donderdag avond zijn alle restaurantjes op het strand verplicht dicht… Dus besloten om op de fiets even naar het dorp te fietsen en daar in het plaatselijke vis restaurant… ( tja één van de tientallen !! ) even zoeken of er de Thaise lobster rond zwemt.

Dat kun je dan toch weerstaan om daar een kilo van op te peuzelen.

Wij als Farang ( buitenlander) noemen dit gerecht RockLobster . Een volwaardige familie van de oosterschelde kreeft. Deze Lobster heeft dezelfde smaak en tinteur van het vlees en klaar gemaakt in de romige boter met knoflook… Kan ik het iedereen aanraden. En waar je in Nederland bijna failliet gaat aan een keer kreeft eten zou je het hier bijna iedere dag wel kunnen eten. Voor zo’n bordje rocklobster betaal je hier zo rond de 500 baht. ( huidige koers is dat 13 euro)


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.

1 reactie

  1. Ineke

    Hoi Leen, wat een mooie herinnering die foto van Jeannette.
    Fijn dat je het weer naar je zin hebt, samen met je vrienden.

    Groetjes, Ineke en Henk

© 2024 Leen's Weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑