Ver weg maar toch dichtbij.

Aftellen

Aanstaande dinsdag dan is mijn verblijf hier in Thailand weer voorbij en wordt het weer wennen aan en zomertje in Nederland.
Het is dus aftellen geblazen en daar hoort natuurlijk iedere dag wel een “laatste keer” bij. Zo ga je voor de laatste keer naar je favoriete restaurant, eet je nog een laatste keer met vrienden en ga je samen voor de laatste keer naar de golfbaan.
Allemaal …. Happy days… natuurlijk.

Wat wel opvalt is dat de temperatuur nu echt aan het stijgen is. Vanaf de laatste week van maart tot nu is het iedere dag wel een beetje warmer geworden. En de lange termijn berichten zijn niet echt vrolijk. De verwachting is dat de komende dagen de temperatuur tot boven de 40 graden zal stijgen . Zeker geen pretje als je buiten in de zon moet werken.

Zelf zorg je er voor telkens in de schaduw te verblijven en alles rustig aan te doen. Maar je lichaam is de hele dag nat, bezig te koelen en dat zorgt ervoor dat je regelmatig naar de koelkast loopt om weer een slok koud water te nemen.
Eerlijk is eerlijk in al die 20 jaar dat ik nu in Thailand kom ben ik nog nooit eerder in April in Thailand geweest. Hebben we nooit ervaren wat het betekent om in zo’n extreme warmte te moeten leven. De Thai zelf hebben er niet zoveel last van. Die zijn het gewend. Maar voor ons de “farang” die voelen nu toch echt wel dat dit soort temperaturen niet gezond zijn voor een “blanke !!”

Natuurlijk lopen Piet en ik nog iedere ochtend ons loopje langs het strand en gaan we na een paar keer heen en weer gelopen te hebben nog even in zee zwemmen. Het is een bijzondere ervaring om het zeewater in te lopen en dan het gevoel te hebben dat je een warm bad in loopt. Ongelofelijk hoe warm het zeewater is. De bovenste 10 centimeter van het zee oppervlak is gewoon erg warm , zeker boven de 30 graden. Natuurlijk is die opwarming ook onderhevig aan de ondiepte hier van de zee. De eerste 50 meter vanaf het strand blijft het erg ondiep en kan je bij laag water gewoon blijven lopen tot je middel in het water. Maar toch … zo warm heb ik de zee nog nooit ervaren.

Zelfs het zwembad ligt er verlaten bij…. Veel te warm !!


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

2 reacties

 1. Evelien

  maar 1 ding .je heb toch een heerlijke tijd weer gehad. al die regen in Ned .heb jij niet meegemaakt .dus je kan er weer tegen.
  als je thuis bent .maar gauw een keer afspreken .
  goeie veilige terugreis gewenst .

 2. Jetty de Kock

  Tja, aan alles komt een einde, maar over dit einde zul je niet echt rouwig zijn, trouwens dat gaf je al aan. Hier gaat de temperatuur ook stijgen, zoals je al wel hebt gezien en we kunnen zo nu en dan al heerlijk buiten zitten en genieten van de ontluikende natuur.
  Leen , flexibel als je bent, ga je ook weer genieten van je eigen huis, je kinderen en kleinkinderen en je Hollandse vrienden en je golf- en bowlingmakkers. Kom maar gauw weer eens bij ons eten, wanneer je weer helemaal gesetteld bent. Goede thuisreis en veel liefs voor je natuurlijk een beetje treurende inborst!! Knuffel! Jetty

© 2024 Leen's Weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑