Ver weg maar toch dichtbij.

Het zonnetje

In zo’n eerste bericht in het nieuwe jaar denk ik aan , wat er hier iedere dag wordt geroepen…. “Wat is het toch heerlijk hier en zo lekker koel in de avond”…. Velen hebben de airco nog steeds niet aan en slapen met het raam open met alleen de hordeur helemaal dicht. Het is ook echt heel gek om hier de Thai te zien lopen met lange broek en dikke truien. De temperatuur zakt hier in de nacht naar ongeveer 23 a 24 graden en dat is voor de Thai hier “vreselijk koud”. Wij genieten van die temperatuur en slapen heerlijk zonder de brommende airco. Ik ben heel benieuwd hoe lang het nog duurt voordat het hier weer…..Voor de Thai…. normaal is en dat ook de temperatuur in de nacht nauwelijks zakt en hoger dan 27 a 28 graden blijft.

Overdag is het nu ook hier in Ban Amphur prima te doen… Een heerlijk zeebriesje en in de schaduw een temperatuur van zo rond de 34 graden

Als de zon onder is blijft het genieten van een heerlijk visje op het strand en wordt het soms even dollen met de eigenaren.

Ik heb vandaag ook mijn nieuwe fiets gekocht. Kan nu lekker hier in en rond het dorp wat sneller mijn boodschappen doen.

Wat wel opvalt …Het is hier in Ban Amphur nog zo rustig. Geen horde toeristen en overdag heel weinig mensen die naar het strand komen. Toch wel mensen gesproken die in Pukhet geweest zijn en waar het wel heel erg druk is.

Ben heel erg benieuwd hoe het volgende week gaat als we het Chinese nieuwjaar gaan vieren. En best ook een beetje angstig hoe er hier in Thailand wordt gereageerd op de Chinese virus opleving. Laten we hopen dat alles goed wordt nageleefd en dat we hier verstoken blijven van een nieuwe opleving van het virus.


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.

1 reactie

 1. Jetty de Kock

  Lieve Leen, ook voor jou een gezond 2023 met veel positieve impulsen!
  Wat een schitterende foto van Jeanette en jou op die oudejaarsavond! Dan komt alles weer heel dichtbij. En die foto is zo,n afspiegeling van hoe jullie het hadden met elkaar en waar ik ook jaren getuige van heb mogen zijn. Gewoon er met eerbied bij stilstaan, wat Jeannette aan warmte aan iedereen heeft gegeven!

  even een spatie…………

  het leven gaat ook weer door en dank voor je hulp wat betreft de foto met namen van het koor.
  Ik heb een filmpje van een kerstoptreden van de Ladybirds, dat ik graag op onze website wil zetten. Wetransfer vertoont kuren. Is er nog een andere mogelijkheid?
  Liefs en tot horens!
  Jetty

© 2024 Leen's Weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑