Ver weg maar toch dichtbij.

De Songthaew

De songthaew is voor de Thai wat voor ons in Nederland de bus is. Alleen hier rijdt de songtheaw niet op regelmatige tijden maar komt toevallig langs . ,,,,, Of niet !! Tja dan wacht je toch gewoon tot er wel één langs komt. Soms is dat na een paar minuten maar het kan ook regelmatig een half uurtje duren… Echter…. Gegarandeerd dat er één langs komt. Er rijden er hier tussen Sattahip en Pattaya misschien wel duizend van die busjes.

De songthaew dankt zijn naam aan de twee zitbanken die aan weerszijden van de achterkant van de truck zijn bevestigd; in sommige voertuigen wordt een derde bank in het midden van de zithoek geplaatst. Bovendien is er een dak over de achterkant van het voertuig aangebracht, waaraan gordijnen en plastic zeilen kunnen worden bevestigd om regen buiten te houden. Sommige voertuigen hebben daken die hoog genoeg zijn voor staande passagiers in het voertuig. Op één bankje kunnen normaal 5 mensen plaats nemen dus met 10 personen is de taxi vol. Echter achter de auto is een platform gehangen en daar kunnen ook nog 4 of 5 personen hangen. En denk maar niet dat de chauffeur doorrijd als er lang de weg mensen staan de wachten … ook al is het busje al lang helemaal vol met passagiers. Maar ja…de prijs is er ook naar… Instappen betekent …. Rij zolang maar wilt mee en betaal bij het uitstappen 20 bath. (huidige koers is dit 56 cent)

Honden zijn in Thailand niet echt heilig maar de hoeveelheid straat honden is enorm. Veel wordt er niet aangedaan en je moet echt goed oppassen om geen beet te krijgen van zo’n straathond. Ze zijn schuw maar bewaken hun eigen territorium. Dus als je daar binnen komt …Tja oppassen dat ze je niet aanvallen. Ook hier langs het wndelpad in Ban Amphur heb je de straathonden en die worden door Thai die om de beesten geven regelmatig gevoerd.

Zo blijft dat maar aanfokken en hoe dat werkt weet ik ook niet precies… Maar soms dan is van de ene op de andere dag de hoeveelheid honden met 10 of 20 honden verminderd. Waar die honden dan heen zijn ??? Maar wij kunnen dan weer een tijdje met een veilig gevoel ons dagelijkse wandelingetje maken.


Ontdek meer van Leen's Weblog

Subscribe to get the latest posts to your email.

1 reactie

  1. Jetty de Kock

    Lieve Leen, wat genieten we van je berichten! Fijn, dat je het zo naar je zin hebt, ookal zijn er natuurlijk ook moeilijke momenten. Maar, die zijn er ook in Goes en daar in Thailand zijn er toch veel meer positieve impulsen( zoals het weer, de natuur, de lieve mensen om je heen en niet te vergeten de toaal andere cultuur) die je weer de zonnige zijde van het leven kunnen laten ervaren. Je bent nu alweer op de helft van je tijd daar. Ik hoop, dat je je visum kunt laten verlengen, als je dat inderdaad wilt.
    Een dikke knuffel en tot horens maar weer!
    (even: kun je ook filmpjes van de website verwijderen? Kerstconcert bijFenix 2019

© 2024 Leen's Weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑